Logo
Konvertering af realkreditlån

Konvertering af realkreditlån

Brug konverterings-lyssignalet - måske har du grønt lys til at omlægge lån

Er der grønt eller gult lys ud for dit realkreditlån? Så kontakt os og lad os lave en præcis beregning til dig. Banken anbefaler et fastforrentet lån.

Lån med faste renteRente 3% eller lavereRente: 4%Rente: 5%Rente: 6% eller højere
Restløbetid: 20 årimgimgimgimg
Restløbetid: 25 årimgimgimgimg
Restløbetid: 30 årimgimgimgimg

Skemaet forudsætter konvertering til nyt lån med samme løbetid. Har du lån med variabel rente, så kontakt os.

imgGrønt: Kør løs! Du bør konvertere lånet nu. Kontakt os snarest.
imgGult: Du bør måske konvertere nu. Lad os regne på det.
imgRødt: Stop! Det kan ikke svare sig at konvertere lånet nu.

Som "tommelfingerregel" vil en omlægning umiddelbart være aktuel, når følgende er opfyldt:

  • Renteforskellen mellem det nye og det gamle lån er på mindst 1 procentpoint.
  • Løbetiden på lånet er over 20 år.
  • Kursen på det nye lån er tæt på 98 eller mere.
  • Restgælden er større end 1 mio. kr.
pil-op
KONVERTERING AF REALKREDITLÅN

Opkonvertering

Omlægning af et fastforrentet lån til et nyt fastforrentet lån med højere rente.

Har du et fastforrentet lån? Så har du mulighed for at reducere din gæld, når renten stiger. Det gør du ved at skifte til et nyt lån med højere rente. Det hedder en opkonvertering og betyder helt enkelt, at du kommer til at skylde mindre i din bolig. Det gør du fordi, at du indfrier dit eksisterende lån til en lavere kurs, som er en del af mekanismen ved rentestigningen. Det vil sige, at du kan indfri dit lån billigere, end den aktuelle restgæld

Du bør som udgangspunkt kun skifte til en højere rente, hvis renten er steget med mindst et procentpoint og hvis du forventer at renten falder igen inden for en årrække. Når renten er steget, betyder det, at du får et lån med en højere rente og derfor må forvente at få en højere ydelse på dit lån, til trods for den lavere restgæld.

Den helt store gevinst ved en opkonvertering, kommer først hvis du forventer at renten falder igen inden for en årrække, så du igen kan omlægge dit lån, men denne gang til en lavere rente, som vil betyde en lavere ydelse på dit lån. Dette kaldes også en nedkonvertering.

Det er derfor vigtigt, at du i din økonomi har god plads til en højere ydelse, men samtidig også at du har en forventning om, at renten vil falde igen indenfor en årrække. Alternativt skal du måske beholde dit eksisterende lån og glæde dig over den historisk lave rente og ydelse.

pil-skraa
KONVERTERING AF REALKREDITLÅN

Skrå konvertering

Omlægning af et fastforrentet lån til et nyt lån med variabel rente.

Når renterne i markedet stiger, kan du med et fastforrentet lån skære en væsentlig del af din restgæld ved at lave en opkonvertering.
For dig som har en god og robust økonomi og en god portion risikoappetit, kan en skrå konvertering måske være noget for dig.

En skrå konvertering er meget lig traditionel opkonvertering, forskellen består i, at du i stedet for at konvertere til et nyt fastforrentet lån med højere rente, vælger du at omlægge til et lån med variabel- og en lavere rente.
Det vil sige, at du fortsat kan indfri dit lån billigere, end den aktuelle restgæld og samtidig få et nyt lån med en lavere ydelse.

Den endelige gevinst ved en skrå konvertering, kommer hvis du forventer at renten falder igen inden for en årrække, så du igen kan omlægge dit lån, men denne gang til et fastforrentet lån med en lavere rente. Dette kaldes igen en skrå konvertering, fordi du skifter fra variabelt forrentet lån til et fastforrentet lån.

Det er især vigtigt ved skift til variabel rente, at du i din økonomi har god plads til at renten stiger, da dette vil give højere ydelse end forventet og på sigt kan blive en dyrere løsning end et lavt forrentet fastrentelån.

pil-ned
KONVERTERING AF REALKREDITLÅN

Nedkonvertering

Omlægning af et fastforrentet lån til et nyt fastforrentet lån med lavere rente.

Når renterne i markedet falder, kan du som har et fastforrentet lån, spare penge hver måned ved at lave en nedkonvertering.

En nedkonvertering betyder i bund og grund, at du skifter dit eksisterende lån til et nyt lån med en lavere rente. Det giver dig en billigere løbende ydelse på dit lån, da rentebetalingen bliver mindre.
Besparelsen ved den lavere ydelse kan du vælge at bruge som du ønsker, eller du kan konvertere den til en kortere løbetid på dit nye lån.

Hvis renten stiger på et senere tidspunkt, vil du efter en nedkonvertering, have bedre muligheder for at lave en opkonvertering, hvor restgælden kan reduceres markant.

Mere om boligøkonomi

På disse sider kan du finde meget mere information om boligprodukter og beregnere.