Logo
Andelsboliglån

Andelsboliglån

Et andelsboliglån er løsningen, hvis du skal overtage en andelsbolig og har brug for finansiering. Andelsboliglånet er i praksis et almindeligt banklån med en lav, variabel rente og en løbetid på op til 30 år.

Tidligere kunne det være svært at få finansieret et køb af en andelsbolig, da køb af en andelsbolig ikke faldt ind under det traditionelle realkreditmarked. Det betød, at købere af andelsboliger, som ikke selv havde sparet op til at kunne betale sin andel, var nødsaget til at tage nogle meget dyre lån.

Resultatet var, at selv om en andel i en andelsbolig ikke koster nær så meget, som hvis du havde købt et hus eller en ejerlejlighed, endte du oftest med at sidde med et næsten lige så stort eller større månedligt afdrag end boligejerne.

Få et andelsboliglån der ikke ruinerer dig

Det er det heldigvis slut med i dag. For i dag kan du få et særligt andelsboliglån, der optages med førsteprioritets sikkerhed i dit andelsbevis.

Det betyder, at du er i stand til at få lånet til en væsentligt lavere rente end tidligere, ligesom du har mulighed for at få samme løbetid på op til 30 år og har mulighed for afdragsfrihed – ganske som hvis du havde optaget et realkredit- eller anden form for boliglån.

Slip for at skulle bruge flere lån på at købe bolig

Samtidig slipper du for at finansiere dit boligkøb ved hjælp af flere lån med meget forskellige rentesatser og vilkår. For hvor du normalt kun kan låne op til 80 % af ejendomsvurderingen, når du skal finansiere en ejerbolig med realkreditlån, gælder der andre regler for andelsboliglån, som muliggør en højere belåning. Netop fordi der er tale om et lavtforrentet banklån og ikke et realkreditlån.

Det giver dig en nemmere vej til finansieringen af din nye andelsbolig. For du skal kun optage et lån og kun godkendes én gang. Det giver lavere stiftelsesomkostninger og generelt er omkostningerne ved andelsboliglån lavere end tilsvarende lånetyper.

Dermed bliver du lige så godt stillet som boligejere, der har mulighed for at optage realkreditlån. Selv om renten er variabel, giver andelsboliglånet dig en god ide om, hvilket niveau dine faste boligudgifter er i mange år fremefter. Derved får du bedre mulighed for at planlægge dit og din families liv og ved, hvor stort et råderum I har til hverdagens mange andre udgifter.

Få et sikkert andelsboliglån

Skal du have finansieret din nye andelsbolig med et andelsboliglån, står vi klar til at rådgive dig om, hvordan du får den billigste og mest sikre finansiering.

Skulle der være brug for det, har du også mulighed for at få afdragsfrihed på lånet i en periode. Det kan være en god måde at komme gennem perioder med dårligere økonomi, f.eks. hvis du mister dit job eller bliver langtidssygemeldt.

Kontakt os allerede i dag og lad os tage en snak om, hvordan vi kan finansiere din andelsbolig på den mest hensigtsmæssige måde.

 

Mere om boligøkonomi

På disse sider kan du finde meget mere information om boligprodukter og beregnere.