Logo
Priser og satser

Bankens vejledende priser

Her kan du se rentesatser og gebyrer til privatkunder samt udvalgte priser til erhvervskunder.

Vær venligst opmærksom på, at der i Prisbogen er tale om standardpriser. Hvis du ikke er kunde hos os, så kontakt os for at få et uforpligtende tilbud på netop dine bankforretninger.

ÅOP

Årlige omkostninger i procent på lån - Hvad er det?

Årlige omkostninger i procent - også kaldet ÅOP - viser de samlede årlige udgifter ved et lån i forhold til det lånte beløb. Alle udgifter i forbindelse med lånet regnes med - oprettelsesomkostninger, rente og løbende omkostninger. ÅOP skal oplyses, hver gang du får et lån eller en kredit.

Hvad kan det bruges til?

ÅOP kan bruges til at sammenligne forskellige lån, hvis lånene har samme størrelse, samme løbetid og tilbagebetales på samme måde.

 

 

Ved hjælp af ÅOP kan du gennemskue, om et lån med lav rente, men store omkostninger, måske i realiteten er dyrere end et lån med færre omkostninger, men med en lidt højere rente.

Kort løbetid - høj ÅOP

Størrelsen på ÅOP er bl.a. afhængig af lånets løbetid. Ved en kort løbetid vil ÅOP typisk være meget høj, fordi stiftelsesomkostningerne her vejer tungt. Omvendt vil ÅOP være tættere på rentesatsen, jo længere løbetiden er.

Pengemarkedssatser

Se Nationalbankens satser på diskontorente, foliorente og indskudsbeviser her:

Du kan hente de seneste opdateringer af rentesatserne via XML: