Negative renter for privatkunder

Et af flere alternativer til at betale negative renter er investering af midlerne. Kontakt din rådgiver for at få en gennemgang af mulige løsninger.

Privatkunder MED NemKonto hos os:

Du kan have op til 100.000 kr. stående på en konto, uden at betale negativ rente. Den kaldes din FRIkonto. Grænsen på 100.000 kr. på FRIkonto gælder pr. cpr.nr, så hvis du har en fælles konto med din partner, vil grænsen være 200.000 kr., såfremt din partner også har sin NemKonto hos os. Har du flere penge stående, gælder der en årlig negativ rentesats på p.t. -0,70% p.a. for den del, der overskrider grænsen.

Privatkunder, der IKKE har en NemKonto hos os:

Har du ikke din NemKonto i banken, gælder der en årlig negativ rentesats på p.t. -0,85% p.a. for hele dit indestående i banken uanset kontotype.

Gælder for ALLE privatkunder:

Pensionskonti, prioritetskonti og andre former for særlige indlån kan ikke anvendes som FRIkonto. For kunder med NemKonto i banken er kreditrenten på pensionskonti negativ rente på -0,70% p.a. Kunder uden NemKonto i banken betaler negativ rente på -0,85% p.a.

Børneopsparing, Børnebørnskonto, Gavekonto, Etableringskonto, Iværksætterkonto, Indekskonto, Lånesagskonto og Boligkonto vil ikke være omfattet af reglerne og forrentes med 0,00% p.a.

0-17 årige samt 18-27 årige med NemKonto i banken:

Du kan have op til 25.000 kr. stående på én konto uden at betale negativ rente. Derudover kan en konti vælges som FRIkonto med en beløbsgrænse på 100.000 kr. uden at betale negativ rente. Overskrides de nævnte grænser betales negativ rente på -0,70% p.a. Hvis du er 18-27 år, skal du have din NemKonto i banken.

18-27 årige uden NemKonto i banken:

Der betales negativ rente på -0,85% p.a. på alle konti.

Få svar på dine spørgsmål som privatkunde

Vi har samlet en række typiske spørgsmål og svar (FAQ) nedenfor.

Hvordan kan jeg se, hvilken konto der er udpeget som Frikonto?

Umiddelbart foran kontoens navn i både Mobilbank og Netbank, vil der være anført "FRI".

  Kan jeg ændre Frikontoen til en anden, hvis jeg ønsker det?

  Ja, du kan naturligvis altid vælge en anden konto, hvis du hellere vil det. Kontakt din kunderådgiver, så hjælper vi dig med at få det ændret.

  Kan jeg trække negative renter fra i skat?

  Ja, det kan du. Vi sørger for indberetningen til SKAT.

  Er mine pensionskonti omfattet af negativ rente?

  Ja, kontant indestående på pensionskonti er omfattet af negativ rente. Derfor anbefaler vi som hovedregel at investere i pulje, pleje eller depot. Kontakt din rådgiver og hør mere om mulighederne.

  Hvad betyder grænsen på 100.000 kr., hvis jeg har en fælles konto med min partner?

  Hvis I begge har jeres NemKonto i Ringkjøbing Landbobank eller Nordjyske Bank, kan I friholde op til 200.000 kr. på en fælles Frikonto.

  Skal børn betale negative renter?

  Kunder under 18 år har ofte ikke en NemKonto, men vilkårene er de samme som, hvis de havde det. Dvs. at børn/unge kan have en Frikonto med op til 100.000 kr. og øvrige opsparingskonti (Jackpot-konti, 2for1-konti og Ung Opsparing) med op til 25.000 kr. uden at skulle betale negative renter.

  Er Børneopsparing, Børnebørnskontoen og Gavekonto omfattet af negativ rente?

  Nej, disse kontotyper forrentes uændret med 0% p.a. af hele saldoen.

  Hvorfor har I indført negative renter?

  Vi er nødt til løbende at tilpasse os markeds- og rentesituationen. Det lave renteniveau ser ud til at fortsætte, og det er vi nødt til at tilpasse os.

  Hvordan kan jeg undgå at betale negative renter?

  Et af alternativerne til at betale negativ rente er investering af midlerne. Kontakt din rådgiver for at gennemgang af mulige løsninger.

  Hvorfor er der krav om, at jeg skal have min NemKonto hos jer?

  Vi stiller det kun som et krav, hvis du vil have mulighed for at friholde indestående på op til 100.000 kr. fra betaling af negative renter. Det gør vi fordi, vi ønsker at give vores helkunder de bedst mulige betingelser.

  Hvad er en NemKonto?

  Det er en almindelig konto, du som borger har knyttet sammen med dit CPR-nummer, så det offentlige kan sende penge til dig, fx overskydende skat, børnefamilieydelse mv.

  Hvor kan jeg se, hvilken konto, der er registreret som NemKonto?

  Det kan du se og ændre i Netbank samt på hjemmesiden nemkonto.dk.

  Har du brug for hjælp?

  Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at finde en løsning, er du meget velkommen til at kontakte din rådgiver. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage i bankens åbningstid.

  Se afdelinger og åbningstider her