MitID har afløst NemID

Log på med MitID

Du skal bruge MitID, når du logger på din Netbank eller Mobilbank, betaler regninger eller bruger bankens selvbetjeningsløsninger som fx kortbestiller eller digital underskrift.

Har du ikke fået MitID?

Fra 1. november kan du ikke længere få hjælp til oprettelse af MitID i banken. Du kan i stedet oprette MitID via MitID.dk eller hos BorgerService.

Læs mere på mitid.dk

Mere om MitID

Pas godt på dit MitID og behold dit NemID indtil videre

Om MitID

MitID er afløseren for NemID og lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så du trygt kan identificere dig på nettet, når du fx overfører penge eller logger på borger.dk.

MitID er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark – interesseorganisation for bankerne.

MitID styrker sikkerheden

Med MitID styrker vi sikkerheden, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet. Fx kan du få besked via MitID-appen, sms eller e-mail, hvis MitID appen downloades til en ny enhed, eller hvis du anvender MitID fra en computer, du ikke har brugt før.

MitID er primært en app

De fleste vil få MitID som app, da det er en praktisk løsning, som du kan bruge, på samme måde som du har brugt NemID nøgleappen. Men der er alternativer til dig, der enten ikke kan eller ønsker at bruge en app: MitID kodeviser, -kodeoplæser og -chip.

Pas godt på dit personlige MitID

Selvom vi styrker sikkerheden, har du også et ansvar for at passe godt på dit personlige MitID.

Derfor får du ikke notifikationer i appen

Til forskel for NemID nøgleapp skal du selv åbne MitID-appen for at godkende med MitID. Det skal du derfor gøre, efter du har indtastet dit bruger-ID. Det er med til at øge sikkerheden, så du ikke risikerer, at appen aktiveres udefra.

Du skal beholde dit NemID indtil videre

Selvom du bruger MitID her i banken og på mange offentlige sider, skal du beholde dit NemID, fx nøglekort eller nøgleapp, indtil NemID er endeligt udfaset.

Du får besked fra Digitaliseringsstyrelsen, når du ikke længere skal bruge NemID.

Youtube video thumbnail

Pas på svindel. Udlever aldrig dit bruger-ID eller dine koder – hverken til MitID eller andet. Det vil hverken offentlige myndigheder, banken, supporten eller andre bede dig om. Se de 5 gode råd til dit digitale liv i videoen.