Logo
Ansvarlige investeringer

Ansvarlig investering

Investering handler i bund og grund om afkast, men det er muligt at inddrage social ansvarlighed og etik i sine investeringer. Den mulighed tilbyder nogle af de investeringsforeninger, som vi samarbejder med.

Bankinvest

BankInvest har underskrevet FN's principper for ansvarlige investeringer UN PRI. BankInvest støtter med underskrivelsen den internationale udvikling omkring ansvarlige investeringer, og BankInvest forpligter sig til gradvist at implementere principperne i egen organisation.

Udover tilslutningen til PRI-principperne har BankInvest en politik for socialt ansvarlige investeringer, Socially Responsible Investments, SRI.

Om UN PRI:

FN’s principper for ansvarlige investeringer (UN PRI) er et internationalt netværk i FN-regi for professionelle investorer, der aktivt vurderer hensyn til miljø, sociale forhold og ledelse i sammensætningen af deres investeringsportefølje.

Det officielle mål med UN PRI er at hjælpe investorer med at integrere disse samfundsansvarlige overvejelser i deres investeringer. UN PRI bygger på 6 principper for ansvarlig investering.

Ansvarlige investeringer i BankInvest. Adm. direktør i BankInvest Lars Bo Bertram foran FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.