MitID Erhverv

NemID udgår i den 31. oktober 2022

Vigtigt!

Den 31. oktober 2022 kan du ikke længere benytte NemID til Netbank Privat og Netbank Erhverv. Herefter er det KUN MitID, der kan bruges.

Har du endnu ikke fået MitID, så er det på høje tid. Hvis du har brug for hjælp hos Borgerservice, så bestil tid hos dem hurtigst muligt - og senest den 14/10 - ellers kan vi ikke nå at migrere dig over på MitID, så du fortsat kan benytte Netbank. Bankens Hotline er klar til at hjælpe på tlf. 70231166 - tryk 1 for MitID.

Alle Ringkjøbing Landbobanks og Nordjyske Banks erhvervskunder er blevet  kontaktet direkte i Netbank Erhverv, da det var deres tur

Selve skiftet er sket løbende fra primo marts 2022. Virksomheder har fået direkte besked i Netbank Erhverv, når det var deres tur, og man skulle vælge, hvilken af de to løsninger, man ønsker: Personligt MitID eller oprettelse af et nyt MitID. Se mere nedenfor.

Hvilken løsning vil du vælge?

Få hjælp til at komme i gang her.

Ønsker du at bruge dit personlige MitID til din erhvervsadgang?

I filmen her kan du se, hvordan du kan tilknytte dit personlige MitID til din erhvervsbruger i Netbank Erhverv.


Ønsker du at oprette et nyt MitID og tilknytte det til appen på din mobil?

I filmen her kan du se, hvordan du kan oprette et nyt MitID til din erhvervsbruger i Netbank Erhverv og herefter tilknytte det til MitID-appen på den telefon, du bruger både på arbejde og privat.


Ønsker du at oprette et nyt MitID og bruge en kodeviser?

Se hvordan du kan oprette et nyt MitID til din erhvervsbruger i Netbank Erhverv, når du ønsker at bruge en kodeviser.


Ønsker du at oprette et nyt MitID og hente MitID-appen til din firmamobil?

Se hvordan du kan oprette et nyt MitID til din erhvervsbruger i Netbank Erhverv og herefter hente MitID-appen til din firmamobil (som du ikke bruger privat).

Virksomheder skal vælge

Overvej om virksomhedens medarbejdere skal bruge deres personlige MitID eller der skal oprettes et nyt MitID til Netbank Erhverv.

Mulighed 1: Personligt MitID

Medarbejdere, som har adgang til Netbank Erhverv, kan vælge at bruge deres personlige MitID. Når de logger på Netbank Erhverv, kan de tilknytte deres personlige MitID. På den måde kan de bruge det identifikationsmiddel og de koder, de er vant til. Der er ingen yderligere omkostninger.

Mulighed 2: Opret et nyt MitID

Medarbejdere kan vælge at oprette et nyt MitID, som de kan bruge til Netbank Erhverv, hvis de ønsker at adskille privat og erhverv. Der kan være situationer, hvor det koster at oprette et nyt MitID. Se venligst længere nede på siden.

Virksomhedspolitik, priser og FAQ

Virksomhedspolitik hvilken mulighed vælger I?

Når jeres brugere logger på, bliver de bedt om at vælge mellem de to muligheder, der er beskrevet ovenfor. Det er derfor vigtigt, at I som virksomhed tager stilling til, om jeres medarbejdere må bruge deres personlige MitID, eller om de skal oprette et nyt MitID. I har også mulighed for at vælge om senere, fx hvis I hellere vil bruge et nyt MitID i stedet for et personligt MitID.

Priser

Vælger man at bruge MitID-appen, så er det gratis at oprette et nyt MitID til Netbank Erhverv. Det er muligt at købe kodeviser, chip eller kodeoplæser i forbindelse med skiftet til MitID – og her følger vi Digitaliseringsstyrelsens priser for erhverv.

Priser pr. 1. januar 2022 ekskl. moms:
MitID kodeviser
33,40 kr.
MitID chip
115,00 kr.
MitID kodeoplæser
235,25 kr.


FAQ Spørgsmål og svar:

Nedenfor finder du en FAQ, hvor du kan få svar på det meste. Der kommer løbende flere spørgsmål og svar.