Energiforbedringer er en del af boligrådgivningen

Tove Biltoft, privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobank.

De høje energipriser har flyttet rundt på mange familiers prioriteringer, når de taler med deres bankrådgiver om finansiering af boligkøb. Det oplever Tove Biltoft, som er rådgiver i bankens privatkundeafdeling i Ringkøbing.

- Energiforbedringer er afgjort rykket frem i rækkefølgen, når et hus skal moderniseres, eller en ny familie skal overtage det. Nu kommer energiforbedringer ofte foran f.eks. et nyt køkken, fortæller Tove Biltoft.

- Det hjælper også, at mange kunder kan få tilskud til energiforbedringer. På Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk kan man søge tilskud fra en pulje, som er reserveret til de tre dårligste energiklasser. Og hvis et hus handles efter mange år med samme ejer, ser vi faktisk ofte, at huset får energimærke E, F eller G i den lovpligtige energirapport.


Tove Biltoft ved godt, hvad hun snakker om, når hun taler energiforbedring med en privatkunde. For to år siden fik hun og manden nyt tag på huset, og i 2021 fik de både nye vinduer og købte en hybridbil.

Prøv energiberegneren

- og få ideer til energiforbedringer i netop dit hus

Bankens privatkunder kan finde inspiration til energiforbedringer i boligen på landbobanken.dk, hvor der er direkte adgang til Totalkredits energiberegner.

Man indtaster bare sin adresse, og så klarer beregneren selv resten. Beregnerens forslag bør dog kun tages som inspiration. Før arbejdet med energiforbedringerne sættes i gang, bør de verificeres, projekteres og budgetteres af fagfolk.